Een klein beetje winter

Een klein beetje winter

Zo, 2016 zit er weer op en 2017 is begonnen. Begin vorig jaar had ik me voorgenomen om meer foto’s te maken in 2016 dan in 2015. Daar ben ik gelukkig goed in geslaagd! Ik ben er zeker vaker op uit geweest om foto’s te maken en heb aardig wat nieuwe dingen kunnen proberen. Hopelijk lukt het me deze stijgende lijn voort te zetten dit jaar :)

Ofschoon het vannacht schijnbaar -8 graden gaat zijn, is het nog niet echt winters weer geweest. Wel hadden we vorige week erg veel mist, zo erg dat ik tijdens de jaarwisseling nauwelijks vuurwerk heb kunnen zien vanaf het balkon. Je kon amper de straat doorkijken. In combinatie met wat kou vroor de mist overal aan vast. Dat betekent krabben op de auto, maar ook mooi ijs om foto’s van te maken!

Wintergras 2     

Rijp op oude grassprietjes in een veldje waar ik al eerder ben geweest om foto’s te maken van druppels. Nu was het ijs en scheen de zon maar matig, dus dat is weer een heel andere sfeer.

[/one_third]  [one_third_last][/one_third_last]

[one_third]  [/one_third][one_third]

Wintermos

Mos met een klein beetje ijs. Gemaakt met de Helios lens.

IJsbesjes

Dit was op één van de erg mistige dagen. Met zo’n laagje ijs lijkt het net alsof je de wind kunt zien waaien! Het zag er allemaal prachtig uit, ook wat betreft mogelijkheden voor het landschap op de foto zetten.

Foggy morning

Mistige ochtend

De linkerfoto heb ik gemaakt in oktober, toen de bomen nog bladeren hadden. Ook was het vorige week een stuk mistiger dan die keer in oktober. Hele andere sfeer op de foto dus!

Wilgenbosje

Wilgenbosjes in de Wageningse uiterwaarden, in dichte mist.

Een kat in winterlandschap

Ook in de Wageningse uiterwaarden. Katje kijkt me wantrouwig aan. Deze foto maakte ik met mijn groothoeklens, dus kon ik er moeilijk mee om het prikkeldraad heen.

Mistige bomen

Deze wilgen en boomstronk zag je ook al op de vorige foto, maar dan ben ik er recht voor gaan staan. De foto had al zo weinig kleur, dat ik de foto in zwart/wit heb omgezet. Deze foto heb ik gemaakt met telelens, zodat het effect van de mist groter is. Je ziet hierdoor alleen wel een beetje een waas op de foto door diezelfde mist.

IJsprikkels

Hier zat er een hele sliert ijs aan het prikkeldraad, en dat was op meerdere plekken het geval. Het zou spinrag geweest kunnen zijn, waar ijs aan gevroren is.

    Wintertakken

Mistige bomen

Hierna ben ik wat de Wageningse berg op gegaan, om wat van het bos te fotograferen. Deze naaldbomen staken wat af tegen de mist. Je ziet al een klein beetje blauwe lucht komen.

Winters woud

Nog een foto van het bos op de Wageningse berg. Jammer van het ‘bergpad’-bordje, maar verder vind ik het een geslaagde foto door de mist. De foto krijgt er wat meer diepte door.

Bevroren blad

Bevroren herstbladeren

Op een andere dag was het zonnig, maar was er wel minder ijs aangevroren. Deze bladeren hadden nog wat kleur.

Bevroren boom

Deze boom heb ik ook al eerder bezocht, toen hij nog bladeren had. Ik vond de kronkelende takjes erg mooi en wilde weten of het met ijs ook zo mooi was. Hier zie je weer wat sprinnendraden die bevroren zijn. In de achtergrond de kronkelende boom.

En dan als laatste een paar nieuwe abstractere foto’s, gemaakt bij het wilgenbosje dat ik eerder liet zien, maar dan op een zonnige dag. Er was wel ijs, maar in de achtergrond scheen de zon door de bomen heen, wat dus een wat meer gele kleur geeft.

Abstracte bomen

Abstracte bomen

Abstracte bomen

Ik vind het nog steeds lastig om dit soort abstracte foto’s te maken (met lange sluitertijd) die ik écht mooi vind, maar ik zal het blijven proberen :)

Komende dagen wordt er weer wat winters weer verwacht. Wie weet dat ik dan meer winterfoto’s kan maken! Bedankt voor het lezen!

Reacties zijn gesloten.